جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آغاز به‌کار هفتمین نمایشگاه بین‌المللی حمل و نقل ریلی تهران

هفتمین نمایشگاه بین‌المللی حمل و نقل ریلی، با حضور وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل راه‌آهن و با حضور صدها شرکت داخلی و خارجی از جمله گروه مپنا آغاز به كار كرد.

هفتمین نمایشگاه بین‌المللی حمل و نقل ریلی، با حضور وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل راه‌آهن و با حضور صدها شرکت داخلی و خارجی از جمله گروه مپنا آغاز به کار کرد.
هفتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته، روزهای 1٩ خرداد تا 22 خرداد در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در حال برگزاری است و نمایش آخرین دستاوردها و تکنولوژی‌های صنعت حمل و نقل ریلی، توسعه صادرات و ارایه توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی و آشنایی دست‌اندرکاران صنایع ریلی کشور با جدیدترین پیشرفت‌های روز این صنعت در جهان، از اهداف برگزاری آن اعلام شده است.
گروه مپنا نیز با توجه به دانش و تجربه کسب شده در این حوزه در هفتمین دوره این رویداد بین‌المللی حضور دارد و نمایندگان گروه، با اختصاص غرفه‌ای مستقر در سالن شماره ۸ و ۹ و فضای باز، علاوه بر پاسخگویی به حاضران، به گفت‌وگو و مذاکره با مدیران و نمایندگان شرکت‌های داخلی و خارجی حاضر در نمایشگاه می‌پردازند.
شعار محوری گروه مپنا در این رویداد، “توسعه ساخت داخل و داخلی‌سازی بخشی از تجهیزات ناوگان ریلی” عنوان شده است.
در این نمایشگاه که با حضور 170 شرکت داخلی و خارجی آغاز به کار کرده، طبق برنامه‌ از تعدادی از دستاوردهای این حوزه بهره‌برداری می‌شود.
نمایش و عرضه لوکوموتیو باری 3300 اسب بخار با عنوانMAP24، پروژه‌های EPC مترو، خدمات تعمیر و نگهداری لوکوموتیو و خودروهای ریلی، برقی‌سازی خطوط و …از جمله برنامه‌های گروه مپنا در این دوره از نمایشگاه محسوب می‌شود. لوکوموتیو باری، محصول جدید شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا است و برای اولین بار، طراحی و ساخت سیستم، بوژی، گهواره، ترمز، کابین و …، بر اساس استانداردهای بین‌المللی و تکنولوژی روز دنیا داخلی‌سازی شده است. این لوکوموتیو توان کشش بیش از 20 درصد نسبت به نمونه‌های مشابه و از نظر قیمت نیز قابلیت رقابت در سطح جهانی را دارد.  
در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی حمل و نقل ریلی، کلیه شرکت‌های زیرمجموعه بخش حمل و نقل ریلی گروه مپنا و شرکت‌های مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) و ژنراتور مپنا (پارس) از بخش تولید به عنوان تأمین‌کنندگان تجهیزات ریلی با همراهی مدیریت ارتباطات و بازار، محصولات و خدمات خود را به معرض نمایش می‌گذارند.
نیازمند تحول فکری و کارکردی در حوزه ریلی هستیم
وزیر راه و شهرسازی در مراسم آغاز به کار هفتمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات گفت: در سال‌های پس از انقلاب به عناوین مختلف از توسعه ریلی غفلت شد اما در دو دولت اخیر توسعه حمل‌ونقل ریلی و نرخ بهره‌برداری رو به رشد است و اطمینان دارم سرعت حرکت توسعه زیرساخت‌ها را افزایش می‌دهیم.
محمد اسلامی، متنوع‌سازی سرفصل‌های منابع را از برنامه‌های وزارت متبوع خود دانست و تصریح کرد: دوران محرومیت و رکود صنایع ریلی طولانی بود، با این حال لازم است با گسترش صنایع داخلی و حمایت از تولید داخلی، به رقابت در بازارهای خارجی بپردازیم.
وی با یادآوری تفاهم‌نامه اخیر با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، استفاده از فرصت‌های بازار سرمایه را موجب فراهم شدن راهکار مناسب برای دستیابی به منابع مالی دانست و افزود: از همین‌رو راه‌آهن نیازمند تحول در فرهنگ‌ سازمانی و رفتاری است تا قابلیت ریلی افزایش یافته و مردم بیش‌ از پیش به استفاده از ریل تشویق شوند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تخصیص دو هزار میلیارد تومان از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برای شرکت‌های تولید واگن، گفت: بر این اساس مقرر است از محل این اعتبار، ۹ شرکت سازنده واگن با ۱۶ شرکت بهره‌بردار مرتبط شده و از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه، به توسعه ساخت واگن کمک شود.
اسلامی در زمینه امکان راه‌اندازی قطارهای پرسرعت در کشور، تصریح کرد: ما باید وارد عرصه  قطارهای پرسرعت شویم، چرا که اگر قصد داریم به پروژه جهانی چین به عنوان «یک راه، یک حرکت» بپیوندیم و قصد حضور در این کمربند جهانی را داشته باشیم، لازم است زیرساخت‌های ریلی ما نیز آمادگی ورود به این پروژه را داشته باشد و قطارها با سرعت بالاتری تردد کنند.
وزیر راه و شهرسازی، با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، گفت: اجرای این ماده قانونی باید به گونه‌ای باشد که بخش خصوصی از سرمایه‌گذاری با بازدهی بالا در بخش ریلی استقبال کند، در غیر این صورت شرکت‌های ریلی خصوصی مجبور هستند برای آن‌که درآمد و هزینه‌های آن‌ها به نقطه سر به سر برسد، از کیفیت خدمات خود به مردم بکاهند که این نادرست است، بنابراین باید به سمتی برویم که مردم میان کیفیت خدمات ارائه شده از سوی شرکت‌های ریلی، شرکت برتر مورد نظر خود را انتخاب کنند.
وی از تصویب اساسنامه شرکت‌های حمل و نقل ریلی و رونمایی از آن در آینده نزدیک خبر داد و افزود: با مشارکت بخش خصوصی و شهرداری، پس از راه‌اندازی شرکت قطارهای حومه‌ای، سهم ریل در حمل و نقل حومه‌ای ارتقاء می‌یابد و با ترافیک آزاردهنده و آلایندگی‌های زیست محیطی و صوتی کلان شهرها، مقابله خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی، به موضوع تولید ریل در داخل اشاره کرد و گفت: تولید ریل ملی از سوی شرکت‌های فولادی آغاز شده؛ هر چند مطالعات ساخت ریل در داخل ۱۰ تا ۱۵ سال طول کشید؛ اما شرکت‌های فولادی ما از شرکت راه آهن و شرکت ساخت سفارش تولید گرفتند.
وی تأکید کرد: می‌توانیم با استفاده از  سرمایه بخش خصوصی مزیت رقابتی را افزایش دهیم و قیمت‌گذاری و پرداخت یارانه را کاهش دهیم تا از طرفی کیفیت و قابلیت عملکرد راه‌آهن مورد انتخاب مردم باشد که لازمه این کار این است که این موضوع پایه‌گذاری شود.
وزیر راه و شهرسازی از تأسیس اساسنامه شرکت حمل‌ونقل حومه‌ای خبر داد و افزود: این شرکت باید با کمک شهرداری‌ها سهم حمل‌ونقل شهری به‌خصوص در کلان‌شهرها به دست آورد.
او اضافه کرد: با تأسیس این شرکت و توسعه ریل شهری رونق تولید در صنایع ریلی را به دنبال خواهد داشت.

به اشتراک گذاری:
پیمایش به بالا