سرمایهگذاری در مپنا
شراکتپذیری در سرمایهگذاری
چشم انداز مثبت نسبت به شرایط اقتصادی کشور در سالهای آینده، این افق را در پیش روی بخشهای مختلف اقتصادی کشور گشوده که بتوانند فعالیتهای خود را بیش از پیش گسترش بدهند. گسترش و رونق فعالیتهای اقتصادی باعث افزایش تقاضای انرژی خواهد شد. در کنار آن سیاستهای خصوصیسازی در بخشهای مختلف صنعت از جمله تولید، انتقال و توزیع برق ادامه دارد و انتظار میرود که صنعت برق کشور در آینده نه چندان دور تبدیل به یک صنعت کاملا رقابتی شود. فعالیتهای انجام شده جهت ایجاد بورس انرژی نمونهای از آخرین تلاشهای دولت در این زمینه میباشد و امید می رود که با ادامه فعالیتهای خصوصیسازی و تسهیل و تشویق سرمایهگذاری، بازار برق ایران به یکی از جذابترین بازارهای منطقه تبدیل شود.
مپنا با توجه به موضوعات استراتژیک ”مدیریت و توسعه سرمایهگذاری در زمینههای فعال و غیر فعال مرتبط با گروه” و “توسعه و بهرهگیری از نهادهای جدید مالی در جهت تقویت سرمایهگذاری در گروه” مبادرت به شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری در داخل و خارج از کشور مینماید. انجام پروژهها با مشارکت سرمایهگذار خارج از گروه نیز ارزیابی شده و در ارزیابی شرکای احتمالی شایستگیهای محوری و قابلیت آنها از قبیل میزان توانمندیهای فنی، مالی، مدیریتی، اعتباری و سوابق عملکرد شریک مورد بررسی قرار میگیرد. به منظور شناسایی و برآورده ساختن خواستهها و نیازهای شریک در پروژه نیز تعاملات نزدیکی از طریق جلسات دورهای صورت میگیرد.
مپنا به عنوان سرمایهگذار فعال به جذب گسترده سرمایه شرکای داخلی و خارجی برای احداث نیروگاه و دیگر طرحهای صنعتی در زمینه نفت و گاز و حمل و نقل ریلی در قالب روشهای “ساخت، بهره برداری و انتقال(B.O.T)”، ”ساخت، بهرهبرداری و مالکیت (B.O.O)” یا روشهای دیگر سرمایهگذاری اقدام مینماید. تا کنون، شرکت آلمانی ایهاگ درنیروگاه جنوب اصفهان، شرکت سنا در نیروگاه علیآباد و نیز نیروگاه تولید همزمان برق و آب قشم (واحدهای بزرگ) شریک مپنا در پروژههای سرمایهگذاری بودهاند.
پروژه جنوب اصفهان اولین تجربه موفق بخش پروژههای سرمایهگذاری در احداث نیروگاه خصوصی میباشد که در سال ۱۳۸۱ طی تفاهمی بین سازمان توسعه برق ایران و مپنا بینالملل، به صورت BOT با سرمایهگذاری مپنا بینالملل و شراکت یک شریک آلمانی به نام IHAG انجام گرفت.
میزان اثربخشی مشارکت با توجه به مقررات و قوانین مندرج در قرارداد در طول دوره مشارکت ارزیابی میگردد.
یکی دیگر از روشهای مشارکت در پروژههای سرمایهگذاری، از طریق بورس اوراق بهادار میباشد هم اینک سهام شرکت پروژه عسلویه در فرابورس پذیرفته و با توجه به نتایج مثبت این نوع مشارکت، قرار است که این تجربه در تعدادی دیگر از نیروگاههای بخش پروژههای سرمایهگذاری نیز تکرار شود.
به طور کلی مزایای مشارکت با مپنا را به شرح زیر میتوان برشمرد:
- حجم و ظرفیت بالای پروژههای سرمایهگذاری آتی گروه مپنا
پروژههای آینده و ظرفیت آنها:
- احداث ۷۵۰ مگاوات مزرعه بادی
- توسعه نیروگاههای گازی عسلویه، توس و پرند به سیکل ترکیبی هرکدام به ظرفیت ۴۸۰ مگاوات و جمعا به ظرفیت ۱۴۴۰ مگاوات
- نیروگاه سیکل ترکیبی مقیاس کوچک زرند کرمان به ظرفیت ۱۰+۲۵ مگاوات
- نیروگاه تولید همزمان برق و آب کنگان به ظرفیت ۲۵ مگاوات و ۹۰۰۰ متر مکعب آب در روز
- نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۱ مگاوات
- پروژه Bottling
- پروژه سرمایهگذاری ۱۵۰ لکوموتیو باری
- امکان مدیریت مشترک و اشراف شریک بر نتایج به نسبت سهم شرکا
- نرخ بازگشت سرمایه مناسب در پروژههای سرمایهگذاری گروه مپنا
- تجربه مناسب سرمایهگذاری در تکمیل چرخه مهندسی، مدیریت پروژه (با تمرکز عمده در پروژههای نیروگاهی، تامین، ساخت و احداث، خدمات پس از فروش و O&M)
- جایگاه و موقعیت مالی نسبتا مناسب مپنا در ایران (وجود داراییها و اعتبار)
- وجود کل زنجیره ارزش به مشتری در حوزه نیرو در داخل گروه مپنا و وجود کنترلهای درونی در گروه بر این زنجیره ارزش و امکان ارائه قیمتهای رقابتی به مشتریان
- توانمندی در تعامل بالای گروه با مراجع و نهادهای کلیدی تصمیمگیر و قانونگذار در راستای منافع ملی و منافع گروه مپنا
- جایگاه برند مناسب در داخل کشور (عمدتا در نیرو و در برخی حوزهها در حمل و نقل ریلی و نفت و گاز) و امکان بهرهگیری از توانمندیهای گروه مپنا در خارج از کشور و وجود دفاتر و شرکتهای مپنا در خارج کشور و نیز تعاملات بانکی
- ظرفیت و امکانات و تجهیزات تولیدی مناسب در حوزههای خاص و عمدتا در حوزه نیرو و وجود تولیدات آماده برای فروش با زمان تحویل کوتاه
- وجود تعهد و اخلاق حرفهای کسب و کار
تماس با مپنا
در صورتی که به اطلاعات بیشتری درباره گروه مپنا نیاز دارید، و یا برای شرکت یا سازمان خود نیازمند راهحل یا محصولی هستید، میتوانید با ما تماس بگیرید.