جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

همایش تخصصی کاربران واحدهای V94.2 گشایش یافت

ششمین “همایش کاربران واحدهای گازی و سیکل ترکیبی V94.2 ” با تمرکز بر بهینه‌سازی مصرف آب در مجموعه‌های نیروگاهی، صبح امروز، سه‌شنبه ۲۳ آذر با حمایت گروه مپنا و همکاری شرکت مدیریت تولید برق دماوند گشایش یافت.

ششمین “همایش کاربران واحدهای گازی و سیکل ترکیبی V94.2 ” با تمرکز بر بهینه‌سازی مصرف آب در مجموعه‌های نیروگاهی، صبح امروز، سه‌شنبه ۲۳ آذر با حمایت گروه مپنا و همکاری شرکت مدیریت تولید برق دماوند گشایش یافت.

“سیامک میرزایی” مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نیروگاه دماوند که ریاست این همایش دو روزه را به عهده دارد، در آیین گشایش آن دربارۀ ویژگی‌های همایش ششم تاکید کرد: «اختصاص ۱۲۰۰ نفر- ساعت در کمیته‌های تخصصی، تقاضاهای متعدد برای حضور در نمایشگاه جنبی، استقبال گستردۀ حامیان، ارائه ۸۶ مقالۀ کاربردی از مجموعه‌های نیروگاهی و دریافت ۱۲۰ سوال فنی و تخصصی از جمله تفاوت‌های این دوره از همایش با دوره‌های قبلی است. حضور سخنرانان کلیدی، نمایندگان خارجی و تشکیل کارگاه‌های آموزشی متعدد از دیگر شاخص‌های همایش امسال به شمار می‌رود.»

به گفتۀ مهندس میرزایی «مجموعۀ فعالیت‌ها برای برگزاری همایش کاربران واحدهای V94.2 از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و هر ساله با همکاری بخش‌های مختلف در موعد مقرر یعنی آذر ماه برگزار می‌شود.» وی دربارۀ فرآیند برگزاری همایش چنین توضیح داد: «پیرو اعلام آمادگی شرکت مدیریت تولید برق نیروگاه دماوند برای برگزاری دوره ششم و تصویب این موضوع توسط انجمن صنفی نیروگاه‌های کشور (صانا) دبیرخانه همایش تشکیل شد و هماهنگی‌های لازم صورت پذیرفت.»

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نیروگاه دماوند با اشاره به فراوانی مقالات ارسالی به دبیرخانه همایش افزود: «دربارۀ بهینه‌سازی مصرف آب، ارتقای تجهیزات، توانمندی ساخت داخل، افزایش راندمان و HSE، مقاله‌های متعددی دریافت کردیم. مجموعه‌های نیروگاهی با ارسال ۶۱ مقاله مشارکت فعالی در این همایش داشتند و دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی نیز با ارائه ۲۵ مقاله حضور موثر خود در این دوره را به ثبت رساندند.»

مهندس میرزایی با اشاره به تلاش‌های گستردۀ گروه مپنا به عنوان متولی اصلی ساخت واحدهای V94.2 گفت: «پیش از برگزاری این همایش، نمایندگان گروه مپنا در ۱۴ جلسه پرسش و پاسخ شرکت فعال داشتند و به ۱۲۰ سوال مطرح شده توسط کاربران پاسخ دادند که ۸۰ پاسخ در نشست‌های مشترک با کاربران این واحدهای نیروگاهی تشریح شد و ۴۰ پاسخ نیز برای شرکت‌ها ارسال شد.« وی از مدیرعامل گروه مپنا برای مشارکت در برگزاری این همایش نیز تشکر و اظهار امیدواری کرد همایش‌های بعدی نیز با موفقیت برگزار گردد.

 تدبیری برای کاهش آلایندگی نیروگاه‌ها

در ادامۀ این مراسم، “مسعود رستم‌آبادی”، استاد دانشگاه ایلینوی آمریکا مقاله‌ای تخصصی دربارۀ “بهینه‌سازی مصرف آب در نیروگاه‌ها” ارائه کرد. وی با تاکید بر اهمیت حذف آلاینده‌های زیست محیطی گفت: « ۸۳ سال از قرن حاضر میلادی باقی مانده و به نظر می‌رسد که در این سال‌ها با مشکلات عمده‌ای در دو حوزۀ انرژی و آب مواجه خواهیم بود. بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، کشورهای برخوردار از رفاه بیشتر، انرژی بیشتر و از جمله برق بیشتری مصرف می‌کنند.»

دکتر رستم‌آبادی ادامه داد: «در سال‌های آینده دمای هوا بسیار بیشتر می‌شود و برای مثال در تهران با دمای هوایی مشابه با بندرعباس روبه‌رو خواهیم شد که این موضوع به معنای نیاز بیشتر به انرژی برق و آب است. مطالعات دیگر نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۵ بحران آب گریبانگیر بیشتر ممالک خاورمیانه خواهد شد پس باید درباره چرخۀ تولید آب و انرژی، نوآوری‌های بیشتر داشت.»

این استاد دانشگاه سپس به حجم بالای آلایندگی نیروگاه‌ها اشاره کرد و افزود: «در آمریکا برای بهبود وضعیت هوا، سرمایه‌گذاری‌های کلانی صورت می‌گیرد. مشخص شده است که از هر یک دلار سرمایه‌گذاری در این زمینه، سه دلار سود عاید دولت آمریکا می‌شود زیرا بهره‌وری کارمندان بیشتر می‌شود و نرخ تولید افزایش می‌یابد. با همین سرمایه‌گذاری‌ها هم‌اکنون آلایندگی نیروگاه‌های آمریکا در تولید ذرات کمتر از ۵/۲ میکرون به زیر یک واحد در میلیون رسیده است در حالی که آلایندگی نیروگاه‌های ایران عددی نزدیک به ۱۰۰ واحد را نشان می‌دهند. از این رو باید در زمینه کاهش آلاینده‌های نیروگاهی تلاش کرد.»

دکتر رستم‌آبادی از بهینه‌سازی مصرف آب در نیروگاه‌ها به سه روش علمی سخن گفت و ادامه داد: «۱۳ کشور اروپایی از جمله دانمارک و هلند هزینه‌های بازیافت آب از اگزوز نیروگاه‌هایشان را از سازمان ملل متحد دریافت می‌کنند. در آمریکا نیز شرکت زیمنس عهده‌دار انجام مطالعات و اجرای پروژه‌هایی شده است که در آنها به وسیلۀ جاذب‌های هوشمند، آب از اگزوز نیروگاه‌های زغال‌سنگی و گازی بازیافت می‌شوند.» به گفتۀ این استاد دانشگاه، در سال ۲۰۱۱ تکنولوژی بازیافت آب از نیروگاه‌ها جزو چهار تکنولوژی برتر آمریکا شناخته شده است.

واحدهای V94.2 تامین‌کنندۀ اصلی نیاز کشور به برق

در ادامۀ افتتاحیه این همایش، “غلامرضا مهرداد” مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی تولید شرکت توانیر به ارائۀ سخنانی دربارۀ همایش ششم کاربران واحدهایV94.2  پرداخت و از سهم شرکت مپنا به دو دلیل قدردانی کرد؛ نخست به عنوان صاحب تکنولوژی ساخت این واحدهای نیروگاهی و دوم، به دلیل حمایت گسترده و نقش محوری‌اش در برپایی این همایش.

این مقام مسئول توضیح داد: «از مجموعه‌های تحت مدیریت وزارت نیرو، ۱۵۰ واحد نیروگاهی  V94.2 در کشور داریم  که برخی از آنها سیکل ترکیبی هستند. حدود ۳۰ واحد بخار نیز در سراسر کشور فعال است که بخش عظیمی از تولید برق کشور را این نیروگاه‌ها به عهده دارند. همین گستردگی بهره‌برداری از واحدهای V94.2 اهمیت موضوع این همایش را نشان می‌دهد. شاید بتوان گفت که قطب نیروگاه‌های V94.2  در ایران است و بر این اساس، برگزاری این همایش تاثیر بسیار مثبتی در افزایش بهره‌وری و عملکرد این نیروگاه‌ها دارد.»

مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی تولید شرکت توانیر همچنین اظهار کرد: «در پیک مصرف تابستان امسال حدود ۵۲۷۰۰  مگاوات برق در ایران مصرف شد که ۲۵۰۰ مگاوات افزایش مصرف برق نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد. البته این میزان افزایش مطابق با افزایش نرخ تولید نبود ولی مشکلی هم در این زمینه پیش نیامد. قطعا در تابستان‌های ۹۶ و ۹۷ با افزایش مصرف برق نسبت به امسال مواجه خواهیم داشت، در حالی که متناسب با افزایش نیاز به مصرف، نیروگاه‌های جدید ساخته نمی‌شود. پس بار تامین نیاز مصرف به عهده نیروگاه‌های موجود است.»

او تاکید کرد: «عملکرد خوب واحدهای نیروگاهی V94.2 در میان مسئولان رده بالای کشور توقعی را ایجاد کرده است که این نیروگاه‌ها در آینده نیز از عهدۀ بار مصرف برق برمی‌آیند. وزیر نیرو نیز دو بار در همایش‌های رسمی به این موضوع اشاره کرده است که آمادگی نیروگاه‌هایمان در تابستان بالای ۹۸ درصد است و این انتظار ایجاد می‌شود که در سال‌های آینده نیز نیروگاه‌ها در همین سطح و مناسب با خروجیِ اضطراری عمل کنند که باید برای برآوردن این انتظار تلاش کرد.»

به گفتۀ مهندس مهرداد، مشکلات بزرگی همچون اعمال تحریم‌ها و کمبود نقدینگی در این سال‌ها گریبانگیر صنعت برق کشور بوده است اما مجموعۀ فعالان این صنعت سختی‌ها را تحمل کردند تا مشکل خاصی در این حوزه در کشور احساس نشود. او همچنین تاکید کرد: «یکی از مشکلات کشور، بحران آب است. استحصال پسآب‌های موجود در اگزوزهای نیروگاهی و بازیابی پسآب شهرهای اطراف نیروگاه‌ها می تواند در رفع مشکلات آبی موثر باشد.»

برپایی نمایشگاه جنبی

در بخش جنبی این همایش، نمایشگاهی به وسعت ۵۵۰ مترمربع بر پا شده و غرفۀ گروه مپنا  نیز ا جانمایی موثر در ورودی سالن نمایشگاه به ارائۀ توانمندی‌های خود در ساخت این واحدهای نیروگاهی می‌پردازد. همایش کاربران واحدهای گازی و سیکل ترکیبی V94.2 تا فردا، چهارشنبه ۲۴ آذر در مجموعه فرهنگی ورزشی غدیر واقع در انتهای غربی بزرگراه همت، بزرگراه خرازی،  پس از تقاطع آزادگان، خیابان شهید جدی اردبیلی، جنب دانشگاه علوم انتظامی امین  برپاست.

به اشتراک گذاری:
پیمایش به بالا