تفاهمنامه همکاری گروه مپنا، بانک ملت و بانک تجارت با هدف تبدیل شرکت انرژیهای تجدیدپذیر مپنا به یک هلدینگ تخصصی پروژههای انرژی تجدیدپذیر، روز هفتم اردیبهشت ۱۴۰۴، به امضای مدیران عامل گروه مپنا، بانک ملت و بانک تجارت رسید.
بر اساس این تفاهمنامه، بانک ملت و بانک تجارت با تملک بخشی از سهام شرکت انرژیهای تجدیدپذیر مپنا، در زمینه مشارکت در سرمایهگذاری، تأمین مالی، عاملیت سرمایهگذاری و سایر فعالیتهای مرتبط با تأمین منابع مالی پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر نقشآفرینی خواهند کرد. گروه مپنا نیز با مشارکت فعال در این سرمایهگذاری، سهم بیشتری در تولید و توسعه این پروژهها برعهده خواهد داشت.
در راستای راهبرد گروه مپنا برای حضور پررنگتر در بازار سرمایه، سهام شرکت انرژیهای تجدیدپذیر مپنا به زودی عرضه خواهد شد و امکان مشارکت عمومی مردم در پروژههای این شرکت فراهم میشود.
سرعت توسعه پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر
در مراسم امضای این تفاهمنامه که با حضور اعضای هیئتمدیره و مدیران گروه مپنا و مدیران ارشد بانک ملت و بانک تجارت برگزار شد، «محمد اولیاء» مدیرعامل گروه مپنا، با ابراز خرسندی از این همکاری مشترک، تأکید کرد: کشور بیش از گذشته به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر نیاز دارد و بازار سرمایه و بورس انرژی میتوانند بستر مناسبی برای پیشبرد فعالیتهای هلدینگ پروژه تخصصی انرژی تجدیدپذیر فراهم کنند.
وی تاکید کرد: این حرکت میتواند سرعت توسعه پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر را به طور قابل توجهی افزایش داده و در ادامه مسیر، با توجه به ظرفیت بالای نیروگاههای سیکل ترکیبی در تولید برق، هلدینگ تخصصی نیروگاههای سیکل ترکیبی نیز در دستور کار قرار گیرد.
مزایای قابل توجه عرضه انرژیهای تجدیدپذیر در بورس انرژی
عضو هیئتمدیره گروه مپنا نیز ضمن اشاره به دغدغههای کشور در رفع ناترازی انرژی و توسعه منابع تجدیدپذیر، بخشی از اقدامات و برنامههای انجام شده را تشریح کرد.
«امیر هامونی گفت: علاوه بر مزایای زیستمحیطی، عرضه انرژیهای تجدیدپذیر در بورس انرژی، مزایای اقتصادی قابل توجهی به همراه دارد. در این مسیر، تأمین مالی پروژهها از طریق افزایش سرمایه در بورس پیگیری شده و در مراحل نهایی است.
ضرورت استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای تأمین مالی پروژهها
همچنین مدیرعامل بانک تجارت، از علاقهمندی این بانک برای سامان دهی هلدینگ تخصصی انرژی تجدیدپذیر و اجرایی شدن چنین پروژههایی خبر داد.
«هادی اخلاقی» ضمن تأکید بر اهمیت ساماندهی هلدینگ تخصصی انرژی تجدیدپذیر، گفت: با توجه به کمبود تراز انرژی و نیاز ۳۰ هزار مگاواتی کشور به انرژیهای تجدیدپذیر، استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای تأمین مالی پروژهها ضروری است.
تاکید بر تسریع در تامین مالی و مهندسی پروژههای تجدیدپذیر
مدیرعامل بانک ملت نیز با اشاره به نیاز کشور به انرژیهای تجدیدپذیر، از تاسیس و فعالیت هلدینگ پروژه تخصصی انرژی تجدیدپذیر استقبال کرد.
«فرشید فرخنژاد» با یادآوری سوابق همکاری مشترک، برای تسریع در تامین مالی، سرمایهگذاری و مهندسی پروژههای تجدیدپذیر در کشور تاکید کرد.
در پایان، یاور عنانی، مدیرعامل شرکت انرژیهای تجدیدپذیر مپنا، به تشریح وضعیت ناترازی انرژی برق کشور، برنامههای توسعهای در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، عرضه سهام این شرکت در بازار سرمایه و روند احداث و بهرهبرداری از پروژههای جاری پرداخت.