دوم اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است.
بر اساس گزارش «ارزیابی انرژی جهان»، در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۸٪ مرگهای دنیا بر اثر آلودگی هوای ناشی از مصرف سوختهای فسیلی بوده است؛ سوختهایی که باعث انتشار گازهای گلخانهای و گرم شدن زمین میشوند. در سال ۲۰۲۱ میلادی، مصرف سوختهای فسیلی ۲۲۰ میلیون تن، یعنی رقمی در حدود ۴ درصد کاهش پیدا کرد که این میزان تا حد مناسبی با سوختهای تجدیدپذیر جایگزین شد. در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۱ درصد از انرژی مصرفی کل جهان از طریق انرژیهای تجدیدپذیر به دست آمد.
ایران از سال به عضویت آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر درآمده است؛ اما در حال حاضر، کمتر از ۳ درصد انرژی کاربردی درون مرزهای کشور از نیروهای تجدیدپذیر تامین میشود. با این حال، نقش گروه #مپنا در توسعۀ استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر چشمگیر است. مپنا با فعالیت موثر خود چند سالی است که به جرگۀ ناجیان کرۀ زمین از آزار مضاعفِ گازهای گلخانهای پیوسته است. راهاندازی نیروگاههای بادی در استانهای قزوین، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی به عنوان پروژههای حال حاضر مپنا شناخته میشود. همچنین تأسیس نیروگاه خورشیدی کهک از دیگر اقدامات گروه مپنا به شمار میآید.
مپنا به عنوان پیشگام توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر بر اساس باد و خورشید در کشور، هدفی بزرگ را دنبال میکند و آن چرخه #انرژی_پاک برای وسایل حمل و نقل الکتریکی است. این گروه پس از ارائه نمونه خودروهای برقی، توسعه و تولید زیرسامانههای برقیسازی، توسعه و تولید زیرساختهای شارژ، احداث و بهرهبرداری از ایستگاههای شارژ در استانهای مختلف و اخیرا ارائه اولین اتوبوس تمام برقی کشور، اقدام به طراحی و ساخت ایستگاه شارژ خورشیدی خودرو برقی نیز کرده است.