این پروژه به عنوان بخشی از زیر ساخت تامین برق صنایع محدوده گل گهر به طور مستقیم و غیرمستقیم نقش بسزایی در ایجاد اشتغال در طرحهای توسعه صنایع منطقه ایفا کرده است. تأمین پایدار انرژی منطقه گل گهر و کاهش خاموشیها خصوصاً در زمان پیک مصرف از ویژگیهای قابلتوجه این پروژه است.
حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، بهبود و توسعه عملکرد اجتماعی و اقتصادی، افزایش بهرهوری و کاهش هدررفت انرژی از جمله اهداف کلان این طرح در مسیر دستیابی به توسعه پایدار در این منطقه بزرگ صنعتی بوده است.
نیروگاه گل گهر سیرجان
پروژه احداث بلوک دوم نیروگاه سیکل ترکیبی گل گهر سیرجان به ظرفیت نامی 546 مگاوات در شرایط ایزو شامل دو واحد گازی به ظرفیت هرکدام 183 مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت 180 مگاوات است.
نیروگاه گل گهر سیرجان که قرارداد آن در سال 1392 منعقد شده بود، در کیلومتر 50 جاده سیرجان- شیراز واقع شده است.
توربین بخار این نیروگاه E Type (E30-16-1×6.3) و با ظرفیت 160 مگاوات و واحدهای گازی نیروگاه گل گهر سیرجان، در ابتدای پروژه با ظرفیت 166 مگاوات و سپس در بازه سالهای 1399 تا 1400 از نسخه +MAP2 به نسخه MAP2B با توان 183 مگاوات ارتقا یافتهاند.
همچنین نوع سیستم خنک کن مورد استفاده در این نیروگاه سیکل ترکیبی Direct Dry Cooling System (ACC) بوده و از بویلرهای بازیاب حرارتی با مشعل کمکی استفاده شده است.
کارفرمای این پروژه، شرکت گهر انرژی سیرجان و مشاور، شرکت قدس نیرو است.
گفتنی است با بهره برداری از این دو واحد گازی به میزان 366 مگاوات به ظرفیت تولیدی برق کشور افزوده شد که به تامین برق مورد نیاز واحدهای تولیدی و طرحهای توسعهای در دست اجرا و برنامه ریزی شده کمک میکند.