جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
سیستم کنترل سوخت مایع (توربین)

توربین یکی از مهمترین تجهیزاتی هست که به عنوان prime mover یعنی به عنوان بخشی که قرار است انرژی شیمیایی سوخت را به انرژی مکانیکی تبدیل کند مورد استفاده قرار می گیرد. در نیروگاه های تولید برق، از این انرژی مکانیکی برای به حرکت در آوردن ژنراتور و در نتیجه تولید برق استفاده می شود.
توربین های مورد استفاده توسط گروه مپنا، این قابلیت را دارند تا با دو نوع سوخت گاز طبیعی و سوخت مایع کار کنند. اهمیت استفاده از سوخت هم زمان، به لحاظ شرایط اقلیمی، فصول سرد سال و دور بودن از منابع گاز طبیعی می باشد. کنترل میزان سوختی که برای تولید انرژی مورد نظر در توربین احتیاج هست به عهده سیستم کنترل سوخت می باشد. با توجه به اینکه سوختی که در توربین های نیروگاهی استفاده می شود، حجم و انرژی بسیار بالایی دارد، بنابراین، کنترل میزان سوخت نقش خیلی مهمی دارد. به لحاظ این که اگر این میزان سوخت (چه گاز طبیعی باشد و چه سوخت مایع) به میزان درست وارد توربین نشود، می تواند منجر به آسیب دیدن تجهیزات و حتی آتش سوزی و انفجار شود. بنابراین سیستم کنترل سوخت توربین می بایست ویژگی های خاصی داشته باشد و بسیار دقیق و ایمن عمل کند.
از آنجایی که از دو نوع سوخت در توربین ها استفاده می شود، لذا سیستم کنترل سوخت باید بتواند هر دو نوع سوخت که هرکدام روابط و محاسبات خاص خود را دارند، به درستی کنترل کند. با توجه به این که تولید برق به صورت مداوم اهمیت زیادی دارد، بنابراین اگر لازم باشد در شرایطی سوخت تغییر کند (از گاز به مایع و یا بالعکس) این سیستم کنترل سوخت هست که باید بدون این که در تولید انرژی الکتریکی وقفه ای به وجود آید، این محاسبات را کنترل نماید.
از آنجایی که بخش مهمی از کسب و کار شرکت های مپنا بر پایه صنایع نفت و نیرو می باشد و در این صنایع توربین قلب تپنده سیستم هاست، سیستم های کنترلی توربین ها نیز به عنوان مغز متفکر کنترل کننده این مجموعه در سبد محصولات طراحی و تولید می شوند. معمولا در سیستم های کنترل سوخت توربین، از تجهیزات زیمنس استفاده می شود.

Fuel unloading and Forwarding

سوخت مایع قابلیت ذخیره سازی در مخازن بزرگ را به صوت محلی دارد. سیستمی که قرار است سوخت مایع را از سیستم انتقال تحویل بگیرد و در مخازن ذخیره-سازی پلنت صنعتی ذخیره کند سیستم unloading است که معمولا به صورت یک پکیج کنترلی local در نظر گرفته می شود که البته با DCS بالا دست ارتباط دارد. بنابراین اپراتور کل پلنت می تواند وضعیت پکیج unloading اش را از DCS پایش کند.
پس از ذخیره سوخت مایع در مخازن پلنت صنعتی، سوخت باید از طریق خطوط لوله به مصرف کننده ها از جمله توربین ها و بویلرهای مختلف برسد. سیستم کنترل و مکانیکالی که وظیفه انتقال سوخت مایع را به عهده دارد، سیستم فورواردینگ نام دارد. با توجه به حجم بالای سوخت و اهمیت فشار و جریان بالای آن، تداوم در انتقال آن نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین کنترل آن را به عهده بخشی که به سیستم فورواردینگ خوانده می شود، گذاشته اند.
در شرکت مکو، کلیه فرآیندهای یک نیروگاه، از جمله سیستم های کنترل Unloading و Forwarding با تکیه بر سیستم کنترل MAPCS طراحی، تولید و عرضه می گردد.

پیمایش به بالا