نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان
مشخصات پروژه
نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان دارای هشت واحد گازی به صورت ترکیبی از شش واحد گازی از نوع V94.2 آنسالدو (ایتالیا) به اضافه دو واحد گازی توسعهای (از محل اعتبارات بانک توسعه اسلامی) به ظرفیت هریک ۱۵۹٫۹ مگاوات (جمعا به ظرفیت ۱٫۲۷۰ مگاوات در بخش گازی) و ۴ واحد بخار نوع E Type توگا هر یک به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات است. به این ترتیب، مجموع ظرفیت نیروگاه برابر با ۱۹۱۲ مگاوات در شرایط ایزو (ISO) است.
این نیروگاه در کیلومتر ۳ جاده باغین – رفسنجان در زمینی به مساحت ۱۲۰ هکتار ، درمنطقه باغین واقع شده است. تأمین تجهیزات اصلی نیروگاه در بخش گازی از طرف آنسالدو (ایتالیا) و سایر تجهیزات ( BOP ) توسط سازندگان داخلی با مدیریت شرکت مپنا تأمین و توسط پیمانکاران داخلی اجرا شده است.
کارفرمای این پروژه در بخش گازی سازمان توسعه برق ایران، مشاور طرح شرکت مهندسین مشاور قدس نیرو و پیمانکاران پروژه در بخش گازی شرکت توسعه یک مپنا بوده است. همچنین کارفرمای این پروژه در بخش بخار سازمان توسعه برق ایران، مشاور آن شرکت مشانیرو و پیمانکاران پروژه در این بخش شرکت توسعه دو مپنا بوده است.
آب مورد نیاز نیروگاه توسط یک حلقه چاه در مجاورت نیروگاه و سوخت مصرفی (گاز و گازوئیل) توسط خطوط لوله شرکت نفت و یا تانکرهای نفت کش تأمین می شود. همچنین برق تولیدی نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان ز طریق پست ۲۳۰ کیلو ولت نیروگاه به شبکه سراسری منتقل می شود.
تاریخ شروع عملیات اجرایی این پروژه در بخش گازی ۱۰ آبان سال ۷۸ بود و کلیه واحدهای گازی این نیروگاه تا سال ۱۳۸۰ وارد مدار شد و تا سال ۱۳۸۴ بطور کامل تحویل دائم شدند. همچنین با توجه به توسعه این نیروگاه و تبدیل آن به سیکل ترکیبی، عملیات اجرایی واحدهای بخار این نیروگاه اول مرداد سال ۱۳۸۴ کلید خورد و تا ۲۲ آذر سال ۸۹ کلیه واحدهای بخار نیروگاه به کارفرما تحویل موقت شدند. هم اکنون کلیه واحدهای گازی نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان تحویل دائم و کلیه واحدهای بخار آن تحویل موقت شدهاند.