تفاهمنامه احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی بین شرکت تولید برق حرارتی و شرکت مپنا به امضاء رسید.
مراسم امضاء تفاهمنامه احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی، با حضور “حمید چیتچیان” وزیر نیرو، “هوشنگ فلاحتیان” معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، “محسن طرزطلب” مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی و “عباس علیآبادی” مدیرعامل گروه مپنا و جمعی از مدیران ارشد گروه برگزار شد.
این تفاهمنامه در راستای افزایش ظرفیت تولید برق کشور و برنامه ۳ ساله وزارت نیرو برای تبدیل واحدهای سیکل ساده گازی به سیکل ترکیبی است.
مپنا میتواند بخش عمدهای از نیازهای واحدهای نیروگاهی کشور را تأمین کند
وزیر نیرو در مراسم امضاء تفاهمنامه ساخت پنج هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی بین شرکت تولید نیروی برق حرارتی و مپنا، از نیاز کشور به ۴۷ تا ۵۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در ۱۰ سال آینده و تا پایان برنامه پنج ساله هفتم توسعه خبر داد.
“حمید چیتچیان” با اشاره به برنامۀ پنج ساله ششم توسعه اظهار داشت: “ایران تا پایان برنامۀ ششم توسعه نیازمند ۲۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق خواهد بود، لذا لازم است که این میزان نیروگاه طبق برنامه و به سرعت وارد مدار شود”.
وی گفت: “براساس برنامههای اقتصاد مقاومتی، اجرای ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید و توسعه بخش نیروگاههای گازی به میزان هفت هزار مگاوات پیشبینی شده و در سال جاری نیز لازم است دو هزار مگاوات نیروگاه جدید در سطح کشور به بهرهبرداری برسد و در همین راستا نیز برنامههای متعددی را برای تحقق این مهم در نظر گرفتهایم”.
وزیر نیرو تصریح کرد: “از حدود هفت ماه قبل از سرمایهگذاران بخش خصوصی برای خرید از گروه مپنا به منظور تجمیع این تقاضاها برای فناوری توربینهای کلاس F دعوت به عمل آمد و متعاقبا وزارت نیرو به نتیجه رسید تا پنج هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی از گروه مپنا خریداری نماید و تفاهمنامۀ آن نیز امروز به امضاء رسید”.
چیتچیان خاطرنشان کرد: “پنج هزار مگاوات باقیمانده از مجموع ۱۰ هزار مگاوات پیشبینی شده در برنامۀ امسال نیز توسط بخش خصوصی عملیاتی و موجب میشود تا در عمل انتقال فناوری توربینهای کلاس F اجرایی شود”.
وی با ابراز خرسندی از توانمندیهای گسترده گروه مپنا تصریح کرد: “گروه مپنا نه تنها موفق به ساخت تجهیزات مورد نیاز توربینهای ساخت داخل شده، بلکه بسیاری از شرکتهای خارجی نیز برای خرید و تامین قطعات و تجهیزات از مپنا ابراز تمایل کردهاند و این مساله نشان از بلوغ قابل توجه صنعت نیروگاهسازی ایران دارد”.
وی گفت: “مپنا با ظرفیتهای ایجاد شده در این گروه میتواند بخش عمدهای از نیازهای واحدهای نیروگاهی کشور را تأمین کند”.
چیتچیان با اشاره به امضاء تفاهمنامه ساخت پنج هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی بین شرکت تولید برق حرارتی و گروه مپنا خاطرنشان کرد: “این تفاهمنامه با توجه به پتانسیلهای هر دو مجموعه، گام بزرگی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی است”.
محصولات جدید مپنا تا شهریور ماه رونمایی میشود
مدیرعامل گروه مپنا در این مراسم طی سخنانی، مهمترین مقولۀ صنعت برق کشور را امنیت دانست و اظهار داشت: “مهمتر از هر ویژگی دیگری همچون راندمان، فرکانس، شبکه و … برای صنعت برق کشور، توجه به امنیت برق ضرورت دارد”.
دکتر عباس علیآبادی گفت: “مسئولان وزارت نیرو و صنعت برق کشور همواره بر اساس سیاست امنیت تأمین برق حرکت کردهاند، چرا که بدون صنعت برق مطمئن، نمیتوان کشور را اداره کرد، آن هم کشوری که دارای ذخایر و مخازن مشترک با کشورهای همسایه یا دارای ذخایر انرژی اولیه است”.
وی تاکید کرد: “اگر برق را در کشور تأمین نکنیم، نمیتوانیم بر مابقی مسائل صنعت تمرکز کنیم”.
علیآبادی خاطرنشان کرد: “امروز خوشبختانه در جهان به عنوان سازندۀ تجهیزات اصلی نیروگاهی شناخته میشویم”.
وی با اشاره به نیاز صنعت برق از واحدهای کوچک تا واحدهای بزرگ، ظرفیت تولید برق کشور را بیش از ۶ تا ۸ هزار مگاوات در سال دانست و افزود: “در حال حاضر ظرفیت تولید ۳۰ تا ۴۰ توربین بزرگ و به همین اندازه توربینهای کوچک را در هر سال دارا هستیم”.
وی صنعت برق کشور ایران را در حال حاضر قدرتمند دانست و تصریح کرد: “صنعت برق ایران از ظرفیت بالایی برخوردار است و قطعات مهم صنعت برق در کشور با توان داخلی و قیمت مناسب تأمین میشود”.
وی گفت: “میتوان نتیجه گرفت که صنعت برق کشورمان از توانمندی بسیار خوبی برخوردار است”.
علیآبادی با اشاره به اهمیت برق کشور خاطرنشان کرد: “ما به تنوعی از واحدهای بزرگ و کوچک نیازمندیم و در حال حاضر نیز مپنا توربینهای کوچک ۲۵ تا ۴۵ مگاوات و کلاس F و توربینهای پراکنده از جمله CHP و DG و … را در سبد محصولات یا برنامههای خود دارد”.
وی افزود: “مپنا همچنین توربینهای ۲۵ مگاواتی موبایل، سیکل ساده و ترکیبی ۴۲ مگاوات را کاملا بومی و با توان صد در صد داخلی، طراحی و ساخته است، ضمن آنکه توربینهای ۱۸۵ تا ۲۰۰ مگاوات و تا شهریور سال جاری توربینهای ۳۰۰ مگاوات و توربینهای بخار بزرگ تا ۳۰۵ مگاوات به سبد محصولات مپنا اضافه خواهند شد”.
مدیرعامل گروه مپنا در پایان با اشاره به تولید توربینهای بادی و انرژیهای تجدیدپذیر خاطرنشان کرد: “هماکنون گروه مپنا توربینهای ۵/۲ مگاواتی را تا بالاتر از ۷۵ درصد ساخت داخل میکند و در صورت نیاز وارد ساخت توربینهای بادی بزرگتر از جمله ۳ تا ۵ مگاوات خواهیم شد”.
تفاهم با مپنا در جهت استفاده از توان تولید داخل در ساخت نیروگاه
مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی نیز در این مراسم، هدف از امضاء تفاهمنامه با مپنا را استفاده از توان تولید داخل در ساخت نیروگاه دانست و گفت: “با اجرایی شدن این تفاهمنامه، زمینۀ احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی با راندمان بالا در کشور فراهم میشود”.
“محسن طرزطلب”، اظهار داشت: “در تفاهمنامه با مپنا بر ضرورت انتقال تکنولوژی پیشرفته از شرکتهای بینالمللی تولیدکننده تجهیزات نیروگاهی به صنعت نیروگاهی کشور تأکید شده است”.
وی افزود: “تاکنون احداث ۲ واحدگازی به ظرفیت مجموع ۶۰۲ مگاوات و ۲ واحد بخاری به ظرفیت مجموع ۲۸۸ مگاوات در شهرهای ماهشهر و بندرعباس نهایی شده و رایزنی جهت احداث ۴ ساختگاه در شهرهای دیگر در حال نهایی شدن است”.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی تصریح کرد: “با توجه به قابلیتها و توان بالای گروه مپنا در این عرصه، انتظار میرود مقدمات ساخت نیروگاههای مورد نظر به سرعت فراهم شود”.