جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

واحد سوم بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان راه‌اندازی شد

واحد سوم بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان، روز یکشنبه دوازدهم بهمن ماه و با حضور (ویدئوکنفرانس) رییس جمهور و وزیر نیرو راه‌اندازی شد.

واحد سوم بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان، روز یکشنبه دوازدهم بهمن ماه و با حضور (ویدئوکنفرانس) رییس جمهور و وزیر نیرو راه‌اندازی شد.
بخش بخار نیروگاه شیروان شامل سه واحد ۱۶۰ مگاواتی است که با بهره برداری از آن ظرفیت تولیدی این نیروگاه ۱۶۰ مگاوات افزایش یافته و ظرفیت کل واحدهای این نیروگاه نیز به بیش از هزار و ۴۹۴ مگاوات می‌رسد.
این پروژه شامل احداث 3 واحد بخار هر یک به ظرفیت 160 مگاوات است که در ساخت آن‌ها از توربین‌های بخار E Type ساخت شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا، بویلرهای بازیاب حرارتی (HRSG) با مشعل اضافی ساخت شرکت مهندسی و ساخت بویلر و تجهیزات مپنا و سیستم برق و کنترل ساخت شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا استفاده شده است.
همچنین سامانه خنک‌کننده بخش بخار این نیروگاه از نوع هِلِر خشک با برج بتنی است.
اجرای فاز بخار نیروگاه شیروان و تبدیل آن به سیکل ترکیبی نیز از سوی کارفرما به گروه مپنا ابلاغ شده است.
هدف از اجرای این پروژه، افزایش ظرفیت تولید برق منطقه و تأمین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور، کمک به افزایش پایداری، پاسخ به نیاز روزافزون رشد مصرف برق منطقه ناشی از گسترش صنایع محلی، توسعه کشاورزی و مصارف عمومی و خانگی، استفاده از حداکثر توان مهندسی داخل کشور و ارتقای دانش فنی در ساخت نیروگاه‌های حرارت و اشتغالزایی در منطقه عنوان شده است.
میزان تولید برق نیروگاه شیروان بیش از نیاز استان خراسان شمالی است که با توجه به وجود شبکه سراسری، قابلیت انتقال به سایر نقاط کشور و امکان صادرات برق در منطقه شمال و شرق کشور فراهم است.
نیروگاه شیروان دارای ۶ واحد گازی است که ظرفیت هر واحد گازی ۱۵۹ مگاوات و ظرفیت هر یک از سه واحد بخار این نیروگاه نیز ۱۶۰ مگاوات است. طرح‌های افزایش راندمان ۶۰ مگاوات، راندمان سیکل ترکیبی ۴۹.۹ درصد، سوخت اصلی واحدها گاز طبیعی، سوخت دوم گازوئیل، ظرفیت ۲ مخزن نیروگاه ۲ هزار متر مکعب و مساحت زمین آن ۱۲۰ هکتار است.
اکنون ۳۰ درصد تولید نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان نیاز برق استان خراسان شمالی را تأمین می‌کند و ۷۰ درصد مازاد تولید برق آن نیز در دیگر استان‌ها مصرف می‌شود.
نیروگاه شیروان پس از نیروگاه دماوند در تهران و نکا در مازندران، سومین نیروگاه بزرگ کشور محسوب می‌شود. ۷۰۰ نفر در نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان فعالیت می‌کنند که ۶۸ درصد آن‌ها بومی هستند.
نیروگاه شیروان در کیلومتر 15 جاده شیروان – مشهد مستقر است و برای ساخت این واحد که نقش عمده‌ای در توسعه اقتصادی منطقه، تأمین برق پایدار و افزایش ظرفیت شبکه سراسری خواهد داشت، 770 میلیارد تومان هزینه شده است.
در این مراسم، محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، ظرفیت این واحد را 160 مگاوات اعلام و خاطرنشان کرد: نیروگاه شیروان استان خراسان‌شمالی دارای 6 واحد گازی 159 مگاواتی و سه واحد بخار 160 مگاواتی است و با بهره‌برداری از این پروژه، ظرفیت کل نیروگاه به یک هزار و 434 مگاوات خواهد رسید.
وی راندمان این نیروگاه را 49 درصد عنوان کرد و گفت: براساس سیاست‌های وزارت نیرو و صنعت برق کشور، جهت استفاده بهینه از منابع به ویژه سوخت مصرفی نیروگاه‌ها و افزایش راندمان تولید، طرح 22 واحد بخش بخار نیروگاه‌های سیکل‌ ترکیبی که بخش گاز آن‌ها قبلا اجرا شده است در برنامه توسعه تولید برق کشور قرار گرفت که سه واحد بخش بخار نیروگاه شیروان در زمره این طرح‌ها است.
طرزطلب از سرمایه‌گذاری حدود 770 میلیارد تومانی پروژه نیروگاه شیروان خبر داد و افزود: افزایش ظرفیت تولید برق منطقه و تأمین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور، پاسخ به نیاز روز افزون رشد مصرف برق منطقه، استفاده از حداکثر توان مهندسی داخل کشور و ارتقای دانش فنی در ساخت نیروگاه‌های حرارتی از جمله اهداف اجرای این پروژه است.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی تأکید کرد: در یک فرایند انتقال تکنولوژی تمامی تجهیزات عمده این نیروگاه شامل توربین، بویلر بازیافت، ژنراتور، تجهیزات سیستم کولینگ و سیستم کنترل توسط متخصصان داخلی و همکاران گروه مپنا ساخته شده و فرایند آن به طور کامل در داخل کشور انجام می‌شود.

به اشتراک گذاری:
پیمایش به بالا