جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

افتتاح نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان؛ بهره‌مندی بیش از ۲۷۲هزار خانوار از ظرفیت تولید نیروگاه زاهدان

نیروگاه ۱۲۶ مگاواتی مقیاس متوسط زاهدان به صورت ویدیو کنفرانس توسط سرپرست ریاست جمهوری و با حضور وزیر نیرو در سیستان و بلوچستان افتتاح شد.با افتتاح این نیروگاه و با در نظر گرفتن الگوی مصرف 300 کیلو وات برای مشترکین عادی، بیش از 272هزار خانوار از ظرفیت تولید این نیروگاه بهره‌مند می‌شوند.

پروژه نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان، فاصله شروع فعالیت تا سنکرون واحد تنها حدود 6 ماه به طول انجامیده و سنکرون سه واحد این نیروگاه در فاصله کمتر از یک ماه (26روز) انجام شده است.

نیروگاه مقیاس متوسط مپنا، از توان تولید جزیره‌ای و خارج از شبکه نیز برخوردار است و می‌تواند برای صنایع مختلف بسیار به صرفه و مناسب باشد.

از مزایای این واحد می‌توان به سرعت مناسب ساخت، نصب و راه‌اندازی اشاره کرد. مزیت دیگر این واحد، ابعاد محدود زمین مورد نیاز است.

واحد MGT40 گروه مپنا به عنوان یک محصول کاملا بومی، جایگزینی بدون رقیب برای غلبه بر کمبود برق و یا جبران افت ولتاژ شبکه محسوب می‌شود.

تنوع‌بخشی به تولید از طریق احداث نیروگاه‌های مقیاس‌ کوچک و متوسط، سطح تأمین برق پایدار در نقاط جغرافیایی مختلف را بهبود می‌دهد و با توجه به نزدیکی به محل مصرف، موجب کاهش تلفات انرژی و بهره‌وری بیشتر خواهد شد.

این نیروگاه‌ها در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاوم بوده و با تجهیزات اندک از امکان تنوع سوخت برخوردارند.

در این طرح، تمام سیستم‌ها و زیرسیستم‌های آن داخلی بوده و در کارخانه‌های گروه مپنا تولید و تامین شده است.

احداث بخش گاز نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان

فاز نخست از قرارداد ابلاغی پروژه‌های مقیاس متوسطMGT40  به احداث بخش گاز نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان اختصاص دارد. این پروژه شامل 3 واحد توربین به ظرفیت 42*3 مگاوات، 3 واحد ژنراتور به همراه تجهیزات جانبی بخش GTG، اجرای ساختمان کنترل مرکزی و گازوئیل‌سوز واحد اجرا شده پیشین، به صورت EPC به شرکت احداث و توسعه نیروگاه‌های مپنا (توسعه یک) ابلاغ شده است. 

پروژه نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان در زمینی به مساحت 3.2 هکتار در کیلومتر 10 جاده زاهدان به گوربند روبروی تصفیه خانه آب واقع شده است. کارفرمای این پروژه شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی و مشاور آن نیز شرکت مهندسین مشاور قدس نیرو است.

شرکت برق حرارتی به منظور رفع کمبود برق در منطقه جنوب‌شرق کشور، جلوگیری از افت ولتاژ شبکه موجود، اشتغال‌زایی و استفاده از قابلیت‌های پیمانکاران و سازندگان تجهیزات و مشاوران داخلی، ساخت نیروگاه‌های مقیاس متوسط زاهدان، دورود، جاسک، خاتم و شوش را در دستور کار قرار داد.

به اشتراک گذاری:
پیمایش به بالا