جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
گروه مپنا

برقی‌سازی در مپنا

حمل‌ونقل برقی، پاک و دوستدار محیط زیست بوده، مزایا و فواید بسیاری برای عموم مردم و محیط زیست دارند.
بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای تمام الکتریکی و برقی را به تولید انبوه برسانند.

بر اساس مطالعات صورت گرفته در اتحادیه اروپا، با استفاده از خودرو الکتریکی و هیبریدی، بسته به نحوه تأمین برق و سوخت اولیه، حدود دو تا سه برابر در مصرف انرژی از «چاه تا چرخ» صرفه‌جویی می‌شود؛ بنابراین در صورت تغییر انرژی مورد استفاده در سیستم حمل‌ونقل شهری و با توسعه خودرو، موتورسیکلت و لوکوموتیوهای برقی در کشور، علاوه بر کاهش آلاینده‌ها و بار هزینه‌های یارانه‌ای، زمینه صادرات سوخت، ایجاد اشتغال و ارزآوری برای کشور هم فراهم می‌شود.

برقی شدن خودروها به اقتصاد خانواده نیز کمک می‌کند، زیرا هزینه شارژ یک خودرو با برق برای طی مسافت ۱۰۰ کیلومتر، تقریباً یک‌دهم هزینه مصرف بنزین با بهای کنونی است.
گروه مپنا در سال‌های اخیر و همراه با روند تحولات جهانی، اقدامات جدّی در جهت تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز برای توسعه حمل‌ونقل برقی انجام داده و برقی‌سازی خودروها را در راستای بهبود هوای کلان‌شهرها در دستور کار خود قرار داده است.

برقی‌سازی در مپنا​

خدمات

یکی از راه‌حل‌هایی که می‌تواند مصرف سوخت فسیلی در سیستم‎های حمل‌ونقل را کاهش دهد، استفاده از حمل‌ونقل برقی است. برق به‌ عنوان منبعی پاک که قابل ذخیره‌سازی نیست، علاوه بر این‌که سلامت محیط زیست را تأمین می‌کند، مصرف سوخت‌های فسیلی را نیز کاهش می‌دهد. گروه مپنا با وقوف به این امر تحقیق و پژوهش در زمینه فناوری برقی‌سازی را در مجموعه فعالیت‌هایش گنجانده است و در نتیجه آن مجموعه خدماتی همچون برقی‌سازی خودروها، توسعه ایستگاه‌های شارژ و تولید باطری را به کسب و کارهای خود افزوده است. 

ایستگاه شارژ

استفاده از وسیله نقلیه برقی در ایران نیاز به زیرساخت‌های لازم دارد. بدون ایجاد جایگاه مناسب و به تعداد کافی برای شارژ باتریِ وسایل حمل‌ونقل عمومی، استفاده از خودروهای برقی در کشور امکان‌پذیر نیست؛ به همین دلیل گروه مپنا اقداماتی را برای ایجاد جایگاه‌های مناسب در دستور کار خود قرار داده است. در همین راستا نخستین جایگاه تأمین توان خودرو و موتورسیکلت برقی در کشور از سوی گروه مپنا در برج میلاد تهران در زمینی به مساحت بیش از 700 متر مربع اجرا و افتتاح شد. این ایستگاه مجهز به شارژر سریع خودروی برقی شامل یک خروجی شارژ AC با توان 43 کیلووات قابل استفاده برای تمام خودروهای برقی استاندارد دنیا و یک خروجی شارژ سریع DC با توان 50 کیلووات تحت پروتکل CHAdeMO قابل استفاده برای خودروهای شرق آسیا شامل خودروهای میتسوبیشی، کیا، نیسان و… است. این ایستگاه هم‌چنین دارای شارژر کند خودروی برقی با توان 4/7 کیلووات است، که می‌تواند همه خودروهای برقی استاندارد را تأمین توان کند. جایگاه شارژ خودروهای برقی گروه مپنا از سوی دیگر، مجهز به دو شارژر 5/5 کیلوواتی موتورسیکلت برقی است و به‌سهولت توان شارژ موتورسیکلت‌های برقی را دارد.
قرارداد ساخت سه واحد ایستگاه شارژ خودروهای برقی بین شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) و شهرداری مشهد امضا شده و اولین دستگاه شارژ خودروی برقی در مشهد به بهره‌برداری رسیده است. برنامه‌ریزی‌ برای سمنان و دیگر کلان‌شهرها نیز در دستور کار گروه مپنا قرار دارد.

برقی‌سازی خودروهای موجود

گروه مپنا برقی‌سازی خودروهای سواری موجود را آغاز کرده و بدین‌منظور نمونه اولیه خودرو برقی بر یکی از پلتفرم‌های ایرانی را طراحی و تولید کرده است. با توجه به اقتصادی بودن برقی‌سازی خودروهای موجود به دلیل تغییرات اندک در پلتفرم، گروه مپنا توان عرضه خودروهای کاملا برقی و هیبریدی )دوگانه) را دارد.
در حال حاضر، راهبرد اصلی گروه مپنا، «ساخت» خودرو برقی نیست، بلکه «تبدیل» خودروهای موجود در بازار ایران به خودروهایی است که نیروی محرکه آن‌ها به جای بنزین و دیزل، نیروی الکتریسیسته باشد. به عبارت دیگر، هدف مپنا این نیست که مانند یک شرکت خودروساز عمل کند و بدنه خودروی برقی را بسازد، بلکه هدف شتاب دادن به فرایند توسعه زیرساخت، بومی‌سازی بخش الکتریک و الکترونیک قدرت و سیستم‌سازی خودرو برقی است.
در راستای همین برنامه راهبردی، گروه مپنا تاکنون دو نمونه خودرو پژو 405 و سراتو را به صورت موفقیت‌آمیز برقی کرده است. وانت پیکاپ برقی Kawei نیز یک خودرو بنزینی است که متخصصان مپنا، اخیراً آن را تبدیل به یک خودرو برقی کرده‌اند.

توسعه فناوری پیشرانه و پک باتری

 

 

توسعه فناوری پیشرانه و پکِ باتری از برنامه‌های گروه مپنا در راستای گسترش پروژه برقی‌سازی است. هدف گروه مپنا آن است که در این حوزه صاحب محصول باشد. به همین خاطر، تاکنون پک‌های باتری و تجهیزات مختلف پیشرانه برقی را توسعه داده است. با این روش، خودروسازان ایرانی می‌توانند با تغییر در پلت‌فرم خودرو بنزینی خطوط تولید، خودرو برقی به بازار روانه کنند.
برقی‌سازی در مپنا​

محصولات

جامعه سالم نیازمند ایجاد زیرساخت‌هایی برای زیست سالم است. رسیدن به این هدف در محیط‌های شهری که با چالش‌هایی همچون تراکم جمعیت و آلودگی روبه‌رو هستند اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، تا آنجا که متخصصان را بر آن داشته است تا برنامه‌های طولانی‌ مدت برای ایجاد جامعه هوشمند فراهم سازند و بدین طریق مشکلات زندگی در شهرهای بزرگ را کاهش دهند و بر کیفیت آن بیفزایند. یکی از اقدامات در این حوزه ارائه محصولاتی است که مصرف سوخت‌های فسیلی را کاهش می‌دهند و آلودگی کمتری ایجاد می‌کنند. گروه مپنا نیز برای رسیدن به چنین هدفی برنامه‌ریزی کرده است و طراحی، ساخت، تولید و بهره‌برداری محصولات متنوعی را در زمینه برقی سازی در دستور کار خود قرار داده است.

برقی‌سازی در مپنا​

سرمایه‌گذاری‌ها

توسعه صنعتی، حفظ و توسعه نرخ رشد مورد نظر، تکمیل سبد محصول و کسب‌وکار، مدیریت فضای متغیر کسب‌وکار، هم‌‍چنین شرایط بینالمللی از دلایلی بوده‌اند که مشوق ورود گروه مپنا به حوزه کسب‌وکارهای جدید و از جمله برقی‌سازی شده‌اند.
گروه مپنا با چنین رویکردی به حوزه برقی سازی صنایع خودرو و حمل و نقل ریلی وارد شده و فعالیت خود در این حوزه را در راستای کاهش مصرف انرژی و آلودگی‌های زیست‌محیطی توسعه داده است. سرمایه گذاری برای طراحی و تولید خودروی برقی و ساخت ایستگاه شارژ برقی از جمله پروژه‌های این گروه در زمینه برقی‌سازی بوده است. این گروه از ابتدای دهه ۹۰ مطالعات اولیه خود را در این زمینه آغاز کرد و سرمایه‌گذاری در این بخش را در دستور کار خود قرار داد.
توسعه خودروهای برقی در ایران در شرایطی که کمبود منابع ارزی امکان واردات چنین خودروهایی را از کشور سلب کرده است، نیازمند بومی‌سازی است. گروه مپنا با آگاهی از این نیاز، از ابتدای دهه ۹۰ مطالعات اولیه خود را در این زمینه آغاز کرد. این تلاش‌ها در 16 بهمن‌ماه سال 98 منجر به عقد تفاهم‌نامه همکاری «توسعه و تولید خودرو الکتریکی» با هدف طراحی، توسعه، تأمین قطعات و تولید خودرو الکتریکی با گروه خودروسازی سایپا شد.
در شهریورماه 99، مدیرعامل دیگر خودروساز بزرگ کشور، ایران خودرو، با بازدید از مجموعه کارخانه‌های مپنا، با بخشی از توانمندی‌های مپنا در حوزه زیرساخت شارژ خودروهای برقی آشنا شد. فرشاد مقیمی در جریان این بازدید اعلام کرد که ایران خودرو به دنبال ایجاد ارتباط کاری مؤثر با گروه مپنا در زمینه‌های مورد علاقه و مشترک است و آمادگی دارد با همکاری مپنا، الزامات خودروهای برقی را تعریف کند و نقشه راه مشترکی تهیه و اجرایی شود تا با استفاده از آن مسیر حرکت برای تولید خودروی برقی هموار شود. تأمین برق و خودروی برقی در جزیره کیش، پیشنهاد دیگرِ گروه مپنا در این حوزه است.

تماس با مپنا

در صورتی که به اطلاعات بیشتری درباره گروه مپنا نیاز دارید، و یا برای شرکت یا سازمان خود نیازمند راه‌حل یا محصولی هستید، می‌توانید با ما تماس بگیرید.

پیمایش به بالا