شرکت نیروگاه گازی فارس
قرارداد تبدیل انرژی (Energy Conversion Agreement) پروژه نیروگاه گازی فارس، در تاریخ 1384.04.13، بین شرکت توانیر به عنوان خریدار برق و سرمایهپذیر (off-taker) و شرکت پروژه نیروگاه گازی فارس متعلق به شرکت مپنا بینالملل، به عنوان سرمایهگذار، برای فروش برق به مدت ۲۰ سال مبادله شد.
بر اساس مفاد قرارداد تبدیل انرژی، سرمایهگذار پروژه، اقدام به تأسیس شرکت پروژه نیروگاه گازی فارس در آذر ماه ۱۳۸۴ در منطقه آزاد جبل علی دبی در کشور امارات متحده عربی نمود. نیروگاه گازی فارس شامل شش واحد گازی هر یک به ظرفیت ۱۶۲ مگاوات در شرایط ایزو (در مجموع ۹۷۲ مگاوات) از نوع V94.2 ساخت کارخانه شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا است.
با توجه به طراحی و پیشبینیها، نیروگاه گازی فارس قابلیت تبدیل به نیروگاه سیکل ترکیبی را نیز دارا است. محل این پروژه واقع در کیلومتر ۲۵ جاده شیراز- فسا جنب نیروگاه سیکل ترکیبی است.
با توجه به فرآیند تأمین مالی، عملیات احداث این نیروگاه، 28 مرداد ماه 1388 آغاز آغاز شد.
شرکتهای طرف قرار داد در پروژه نیروگاه گازی فارس عبارتند از؛
- خریدار برق و سرمایه پذیر؛ شرکت توانیر
- شرکت سرمایهگذار؛ شرکت نیروگاه گازی فارس FZE به نمایندگی از شرکت مپنا بینالملل به عنوان سهامدار ۱۰۰ درصدی شرکت نیروگاه گازی فارس
- پیمانکار عملیات احداث نیروگاه؛ شرکت احداث و توسعه نیروگاههای مپنا (توسعه ۱)
- پیمانکار بهرهبرداری؛ شرکت بهرهبرداری و تعمیراتی مپنا که مسئولیت ۲۰ سال بهرهبرداری از نیروگاه را بر عهده دارد.
شرکت نیروگاه گازی فارس در سال ۱۳۸۸ اقدام به تأسیس شعبه ایران این شرکت در تهران نمود. این شعبه مسئولیت پیگیری کلیه امور مربوط به احداث و بهرهبرداری و موارد مالی را در طول مدت قرارداد به نمایندگی از شرکت نیروگاه گازی فارس دارا است.
نحوه فعالیت
شرکت نیروگاه گازی فارس FZE به عنوان شرکت پروژه در قرارداد تبدیل انرژی با شرکت توانیر، مسئولیت کلیه امور مربوط به تأمین مالی و ساخت و بهرهبرداری را بر عهده گرفته است. به این منظور این شرکت با نهادها و اشخاص مختلف اقدام به انعقاد قرارداد نموده است.
وضعیت کنونی
بهرهبرداری تجاری از نخستین واحد نیروگاه گازی فارس، در نوزدهم اردیبهشت ماه 1391 آغاز شده و هماکنون هر شش واحد نیروگاه در مدار قرار گرفته و برق تولیدی خود را به شبکه سراسری برق از طریق پست kV 400 نیروگاه تحویل میدهند.