جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
صفحه ویژه

توسعه بهداشت و سلامت، مسئولیت اجتماعی گروه مپنا

بهداشت و سلامت از مهم‌ترین حوزه‌های صنعتی است و با توجه به آن‌که سلامت عموم جامعه به آن بستگی دارد، ورود به این حوزه و سرمایه‌گذاری در آن، یکی از مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های بزرگ محسوب می‌شود؛ به همین دلیل شرکت‌های بین‌المللی فعالیت در این زمینه را در کنار فعالیت‌های صنعتی دیگر آغاز کرده‌اند.
گروه مپنا نیز از سال 1394 به حیطه سلامت وارد شد و شرکت توسعه بهداشت و سلامت مپنا را با مشارکت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بنا نهاد. این شرکت موظف است نیازهای فوری وزارت بهداشت، به‌ویژه در زمینه تکنولوژی روز و طراحی و ساخت تجهیزاتی از جمله سی.تی. اسکن، ام.آر.آی. و آنژیوگرافی را برآورده کند و در راستای بهبود کیفیت بهداشت و سلامت جامعه و تولید داخلی تجهیزات پزشکی، هم‌پای این وزارت‌خانه بکوشد. هم‌اکنون 70 درصد سهام شرکت توسعه بهداشت و سلامت مپنا به گروه مپنا و 30 درصد آن به وزارت بهداشت تعلق دارد.
با توجه به فوریت تأمین تجهیزات پزشکی برای برخی مراکز درمانی، فعالیت گروه مپنا در این حوزه، با واردات محصولات خارجی و راه‌اندازی، نصب و بهره‌برداری در داخل آغاز شد. فرایندی که هم انتقال تکنولوژی و دانش روز را تسهیل کرد و هم منجر به سنجیدن امکانات و پیشنهادهای بازار شد و در نهایت ظرفیت مناسبی در بازار برای محصولات داخلی مپنا فراهم ساخت. با این حال، هدف نهایی گروه مپنا در این حوزه، بومی‌سازی فناوری‌های پیشرفته حوزه پزشکی و ارائه تجهیزات پزشکی با برند مپنا است.

وزارت بهداشت بر اساس مؤلفه‌هایی همچون تراکم جمعیت، پراکندگی جمعیت، موقعیت جغرافیایی، تعداد بیمارستان‌های واقع در هر منطقه و نوع بیماری‌های رایج اولویت تجهیز این بیمارستان‌ها را مشخص کرده است.
حوزه سلامت مپنا با پیروی از الگوهای ترسیم‌شده از سوی وزارت بهداشت و ردیابی نیازهای فوری مراکز درمانی، با ۳۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور مانند دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و … برای تجهیز ۱۸۲ بیمارستان زیرمجموعه این دانشگاه‌ها قرارداد امضا کرده است. از این تعداد، تاکنون ۳۴ بیمارستان و مرکز پزشکی از سوی گروه مپنا به تجهیزات تصویربرداری مجهز شده و به بهره‌برداری رسیده است. تجهیز بیمارستان‌های باقی‌مانده نیز بر اساس میزان آمادگی آنها برای پذیرش تجهیزات و اولویت‌های تعیین‌شده وزارت بهداشت، در یک برنامه پنج‌ساله انجام خواهد شد.
حوزه سلامت مپنا واسطه اصلی ارتباط گروه مپنا با بازار حوزه تجهیزات پزشکی است، با این حال در این مسیر، شرکت‌های زیرمجموعه گروه مپنا پشتیبانی کامل این گروه را در حوزه بهداشت و سلامت و در اقداماتی مانند پشتیبانی دستگاه‌های اکسیژن‌ساز و فعالیت‌های مربوط به حوزه الکترونیک و مخابرات در دستگاه‌های سی.تی. اسکن و سیستم‌های مشابه بر عهده دارند.

با شروع و شیوع بحران ویروس همه‌گیر کرونا، نیاز به دستگاه‌های اکسیژن‌ساز بیش از پیش مورد توجه وزارت بهداشت و مراکز درمانی قرار گرفت. بر همین اساس گروه مپنا برای تولید این دستگاه‌ها اعلام آمادگی کرد و در زمانی کوتاه اولین نمونه تست دستگاه اکسیژن‌ساز را عرضه کرد و در حال حاضر  تولید ۲۰ دستگاه ۶۰۰ لیتری را در دستور کار دارد و این دستگاه‌ها در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌گیرند. اولین نمونه دستگاه اکسیژن‌ساز مپنا در بیمارستان امیراعلم تهران نصب شده و در حال بهره‌برداری است.
 حوزه سلامت علاوه بر کمک‌رسانی به کارکنان مپنا، امکانات خود را برای مبارزه با ویروس کرونا به صورت گسترده به‌کار گرفته است. تا اسفند 1399 بیش از ۴۴۰ هزار نفر از شهروندان از خدمات تجهیزات پزشکی مپنا برای اسکن ریه و تشخیص ابتلا به کرونا استفاده کرده‌اند. ساخت و عرضه دستگاه‌های اکسیژن‌ساز 10 لیتری خانگی و تولید قطعات ۴۰ دستگاه ماسک‌زنی با قابلیت تولید روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ هزار ماسک، از دیگر فعالیت‌های مهم گروه حوزه سلامت در راستای افزایش امکانات بیماران در برابر ویروس کرونا بوده است. گروه مپنا در طول ماه‌های بحران‌زده کشور در کنار بیماران مبتلا به کرونا و خانواده‌هایشان ایستاده و با ایجاد امکانات لازم برای مبارزه با بیماری، حمایت از بیماران را در اولویت خود قرار داده است.

گستردگی جغرافیایی در کشور، مسئله انتقال و گزارش تصاویر پزشکی را به چالشی پررنگ برای مراکز درمانی و بیماران تبدیل کرده است. راه حل مپنا برای حل این مسئله، طراحی و راه‌اندازی شبکه‌ای به اسم تله‌رادیولوژی است؛ شبکه‌ای پرسرعت و پرتوان که امکان انتقال و دریافت سریع تصاویر پزشکی را فراهم می‌کند و خطوط ارتباطی مجازی بین بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ایجاد می‌کند. با وجود روند رو به رشد نصب تجهیزات پزشکی در شهرهای کوچک‌تر، متخصصان رادیولوژی غالباً در شهرهای بزرگ متمرکز هستند که این به معنای انتظار طولانی‌مدت، گاهی در حد سه ماه از طرف بیماران برای دریافت نتیجه گزارش تصاویر پزشکی است. به کمک طرح تله‌رادیولوژی مپنا، بیماران و پزشکان بدون نیاز به طی مسیرهای طولانی برای بررسی تصاویر پزشکی، در مدت زمان کوتاه به این تصاویر دسترسی می‌یابند و شرایط مناسبی برای تشخیص و درمان هر چه سریع‌تر بیماری‌ها به دست می‌آید.
سرعت انتقال مناسب و حفظ دقت تصاویر در حین انتقال از دیگر ویژگی‌های متمایزکننده این شبکه است. کیفیت بالای تصاویر این شبکه به گونه‌ای است که تصاویر پزشکی در تلویزیون‌های معمولی هم قابل مشاهده و بررسی است.بخش سلامت مپنا با تکیه بر این سامانه، کنترل کیفیت تصاویر دریافت ‌شده در مراکز درمانی مجهز به تجهیزات مپنا را به صورت لحظه‌ای و آن‌لاین بررسی می‌کند.
تولید پروتز از دیگر برنامه‌های بخش سلامت مپنا است که مراحل اولیه مطالعاتی را طی می‌کند و تولید آن با پشتیبانی شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا (توگا) و شرکت مهندسی و ساخت پره‌توربین مپنا (پرتو) از برنامه‌های آینده گروه مپنا خواهد بود. ساخت پروتز، راه را برای بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته پزشکی هموار می‌کند و زیرساخت لازم برای گسترش فعالیت‌های مشابه را فراهم می‌سازد.
گروه مپنا بزرگ‌ترین شرکت بهره‌برداری از تجهیزات پزشکی در سطح کشور است، اما فعالیت حوزه سلامت این گروه به این‌جا ختم نمی‌شود و برنامه‌های کلانی از جمله ساخت بیمارستان، بومی‌سازی تجهیزات پزشکی و توسعه گردشگری سلامت را در دست بررسی دارد. هم‌چنین آغاز فعالیت در حیطه بین‌المللی در آینده نزدیک و بررسی امکانات ساخت بیمارستان در کشورهای منطقه، چشم‌انداز روشنی را برای شرکت توسعه و بهداشت سلامت مپنا تصویر می‌کند.

پیمایش به بالا