جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
گروه مپنا

صنعت حمل و نقل

گروه مپنا از سال 1387 با هدف توسعه زیرساخت‌ها و بومی‌سازی صنعت ریلی ایران با سرمایه‌گذاری‌های کلان به حیطه حمل و نقل ریلی وارد شد.

مپنا به منظور مقابله با آلودگی هوا و بهبود محیط زیست، توسعه حمل و نقل برقی در کشور را مد نظر قرار داده و بر همین اساس مرکز کسب و کار برقی‌سازی مپنا با تمرکز بر زیرساخت‌های شارژ و پیشرانه برقی و باطری در شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) تاسیس شد.

سال 1402 گروه مپنا با توجه به استانداردهای ‌روز دنیا و توسعه حوزه‌های چندگانه حمل و نقلی موجود در گروه، تصمیم به ادغام کسب و کار «حمل و نقل ریلی، برقی‌سازی و باطری» و راه‌اندازی بخش «حمل و نقل» گرفت.

حمل و نقل ریلی

بخش حمل و نقل ریلی مپنا با 9 شرکت زیرمجموعه خود، شامل شرکت مهندسی و ساخت لکوموتیو مپنا، شرکت تعمیرات و توسعه بهره‌برداری ریلی مپنا، شرکت احداث و توسعه ریلی مپنا، شرکت فناوری‌های ریلی مپنا، شرکت توسعه ناوگان ریلی مپنا و شرکت حمل‌ونقل چند وجهی مپنا، شرکت واگن پارس مپنا و شرکت مهندسی احیا صنعت و ادوات و شرکت ریل مسافر کاوان به منظور توسعه صنعت ریلی در ایران و همچنین صادرات تجهیزات و خدمات مهندسی به کشورهای همسایه و بازارهای منطقه تاسیس شده است.

صنعت برقی‌سازی

گروه مپنا مرکز توسعه خودروبرقی و زیرساخت‌ها را در سال 1396 در شرکت مکو راه‌اندازی کرد. متخصصان مپنا در این مرکز به ارائه راه‌حل‌هایی فناورانه و نوین در زمینه‌های زیر می‌پردازند:

  • توسعه زیرساخت‌های شارژ
  • طراحی، توسعه و ساخت خودرو و اتوبوس برقی
  • توسعه برقی حمل و نقل ریلی
  • طراحی و ساخت باتری پک جهت استفاده در ذخیره ساز انرژی خانگی و صنعتی و سرویس‌های متصل

گروه مپنا با هدف توسعه زیرساخت‌ها و بومی‌سازی صنعت ریلی ایران و با سرمایه‌گذاری‌های کلان به حیطه حمل و نقل ریلی وارد شد و در سال 1387 ساخت کارخانه مهندسی و ساخت لکوموتیو مپنا را با هدف استقلال در طراحی، مهندسی و تولید لکوموتیوهای باری، مسافری و مانوری شروع کرد. درست بلافاصله بعد از راه‌اندازی خط تولید لکوموتیو مسافری تحت لیسانس زیمنس طی سال‌های 89 و 90 پیشنهادی در راستای ساخت لکوموتیوهای مسافری، باری و مانوری از سمت تیم مهندسی شرکت با عده‌ای از مدیران ارشد مطرح شد و کسب دانش مهندسی این لکوموتیوها از سوی نیروی متخصص داخلی در اولویت‌های گروه مپنا در سال‌های 91 تا 92 قرار گرفت، تا این‌که طی 18 ماه شش دستگاه لکوموتیو تونلی در این شرکت تولید شد و به بهره‌برداری رسید.

با توجه به عملکرد خوب این گروه در حوزه نیروگاهی و ایجاد بستری مناسب جهت استقلال کشور در حوزه انرژی، طی مذاکراتی بین گروه مپنا، راه آهن جمهوری اسلامی و شورای اقتصاد در نهایت گروه مپنا تصمیم به ورود به حوزه ریلی گرفت و با آغاز پروژه ساخت لکوموتیو سفیر در شرکت مهندسی و ساخت لکوموتیو مپنا (MLC)، فعالیت در حوزه حمل ‌و نقل ریلی را گسترش داد. در این پروژه، شرکت زیمنس آلمان آموزش‌های لازم در زمینه‌های عملیات مونتاژ، راه‌اندازی، طراحی و راه‌اندازی لکوموتیو را به متخصصان ایرانی منتقل کرد و در مقابل، گروه مپنا مسئولیت ساخت و احداث فضای مناسب برای تولید این لکوموتیوها را عهده‌دار شد.

پس از چندی گروه مپنا در زمینه قطار شهری نیز فعال شد. حضور این گروه در پروژه‌های مترو به سال 1387 و شرکت در مناقصه مترو مشهد و به‌دنبال آن شرکت در مناقصه مونوریل قم در سال 1388 برمی‌گردد. ویژگی‌های مهندسی، مدیریتی و تامین مالی گروه مپنا، مزیتی محسوب می‌شدند که باعث پیشرفت این گروه در حوزه ریلی و ورودش به مناقصه‌های مترو تهران و در نهایت امضای قرارداد خط 6 مترو تهران در سال 1395 شدند.
در حال حاضر چشم‌انداز گروه مپنا در حوزه ریلی توسعه بازار داخلی و استفاده از نیروهای متخصص بومی برای طراحی و ساخت تجهیزات ریلی است. این گروه همزمان با رشد صنعت حمل و نقل ریلی کشور، برای ورود به بازارهای خارجی برنامه‌ریزی می‌کند.

صنعت حمل و نقل ریلی در مپنا

خدمات

طرح‌های ریلی شامل فعالیت‌هایی می‌شوند که به منظور ایجاد زیرساخت‌های ریلی شهری، حومه شهری و بین شهری به انجام می‌رسند. گروه مپنا با تکیه بر تجربه عمیق و سابقه طولانی در حوزه ریلی در زمینه طراحی، مهندسی، تامین تجهیزات، پیاده‌سازی، بهره‌برداری و سرمایه‌گذاری در صنعت حمل و نقل ریلی فعالیت می‌کند.

صنعت حمل و نقل ریلی در مپنا

محصولات

تجهیزات ریلی از جمله تجهیزات Heavy Duty هستند که با بالاترین استانداردهای جهانی و تحت معتبرترین لیسانس‌ها ساخته می‌شوند. گروه مپنا طی سال‌های فعالیت در حوزه حمل و نقل ریلی ارتباطات کاری و تجاری مستحکمی با تامین‌کنندگان جهانی برقرار ساخته و با تکیه بر دانش مهندسان ایرانی تولیدات داخل در زمینه تجهیزات ریلی را توسعه داده است.
 گروه مپنا همچنین در زمینه ناوگان ریلی فعالیت می‌کند. حضور مپنا در بزرگترین نمایشگاه ریلی جهان نشان‌دهنده حضور قدرتمند این گروه در عرصه حمل و نقل ریلی است. مپنا می‌تواند در زمینه طراحی، فروش، تجهیز و آماده‌سازی ناوگان ریلی کشور به شکلی ایستا حضور داشته باشد.

صنعت حمل و نقل ریلی در مپنا

راه‌حل‌ها

طرح‌های ریلی شامل فعالیت‌هایی می‌شوند که به منظور ایجاد زیرساخت‌های ریلی شهری، حومه شهری و بین شهری به انجام می‌رسند. گروه مپنا با تکیه بر تجربه عمیق و سابقه طولانی در حوزه ریلی در زمینه طراحی، مهندسی، تامین تجهیزات، پیاده‌سازی، بهره‌برداری و سرمایه‌گذاری در صنعت حمل و نقل ریلی فعالیت می‌کند.  

گروه مپنا

پروژه‌ها‌

گروه مپنا از زمان ورود به حوزه حمل‌ونقل ریلی در نیمه دوم دهه 80، فعالیت‌های قابل‌توجهی در این بخش انجام داده است. ساخت 150 دستگاه لوکوموتیو دیزل الکتریک و طراحی و تولید لوکوموتیو باری MAP24 از پروژه‌های تأثیرگذار مپنا در این زمینه محسوب می‌شوند. فعالیت‌های جاری در توسعه راه‌آهن شهری (مترو) و پروژه تراموای اصفهان از پروژه‌های در دست اجرا هستند که اشتراک‌هایی با حوزه کسب‌وکارهای جدید نیز دارند.

تماس با مپنا

در صورتی که به اطلاعات بیشتری درباره گروه مپنا نیاز دارید، و یا برای شرکت یا سازمان خود نیازمند راه‌حل یا محصولی هستید، می‌توانید با ما تماس بگیرید.

حمل و نقل ریلی

پیمایش به بالا