جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
گروه مپنا

صنعت آب در مپنا

با افزایش جمعیت و تأثیر آن بر افزایش مصرف آب، عدم مدیریت صحیح مصرف و بازچرخانی آب و درنظر گرفتن میزان متوسط بارندگی درازمدت سالانه ایران در حدود 243 میلی‌متر معادل کمتر از یک سوم میانگین بارش جهانی، دهه 1380 سرآغاز نمایان شدن محدودیت منابع آب و بسته شدن حوضه‌های آبریز ایران بوده است.

توزیع بارندگی در ایران ناهمگون است، به نحوی که یک درصد از مساحت ایران بارشی بیش از ۱۰۰۰ میلی‌متر دارد و میزان بارندگی در مناطقی مانند حوضه آبریز شرق کشور در حدود ۱۴۸ میلی‌متر است. از نشانه‌های این وضعیت، خشک شدن دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌ها، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، فرونشست زمین، تخریب کیفیت آب، فرسایش خاک، بیابان‌زایی و طوفان‌های گرد و غبار بیشتر است.

راهکارهای مقابله با تنش آب، به دو دسته راهکارهای کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شوند. راهکارهای کوتاه‌‌مدت عمدتاً بر مدیریت عرضه استوار بوده و راهکارهای بلندمدت مبتنی بر مدیریت تقاضا و سیاست‌گذاری کلان بخش آب هستند.
روش نمک‌زدایی آب، از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌های تأمین آب برای مناطقی است که به آب دریاها دسترسی دارند. روش‌های معمول شیرین‌سازی شامل روش‌های حرارتی (از جمله روش MED و  MSF)، روش‌های غشایی (RO)  و روش هیبرید حرارتی و غشایی است.

ظرفیت آب‌شیرین‌کن‌های ایران حدوداً 600 هزار متر مکعب در روز است که در حال حاضر فاصله زیادی با ظرفیت آب‌شیرین‌کن‌های احداث شده در کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد. طبق ماده ۳۶ قانون برنامه ششم توسعه، وزارت نیرو لازم است ۳۰ درصد از آب مورد نیاز شهرهای ساحلی هم‌جوار با خلیج فارس و دریای عمان را از طریق آب‌شیرین‌کن تأمین کند و بر اساس این قانون نیز باید حداقل ۷۰ درصد تجهیزات آب‌شیرین‌کن‌ها و انتقال دانش و فناوری آن توسط شرکت‌های داخلی انجام شود.

از سوی دیگر  پساب‌های بهداشتی و صنعتی که به عنوان یکی دیگر از منابع مهم آب غیرمتعارف شناخته می‌شود، قابل تصفیه و استفاده در کشاورزی و صنعت است. طبق ماده 37 قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت مکلف است تا تمهیدات لازم را جهت افزایش حداقل 25 درصد پوشش شبکه فاضلاب شهری کشور انجام دهد. همچنین واگذاری پساب به سرمایه‌گذار و یا فروش پساب به عنوان روش‌های تأمین مالی در برنامه پیش‌بینی شده است.
گروه مپنا با توجه به رسالت اجتماعی و دغدغه‌هایی که در حوزه مسائل کلان ملی دارد با تکیه بر توانمندی‌ها و دانش متخصصان داخلی در سرمایه‌گذاری، مهندسی، ساخت، اجرا و بهره‌برداری از پروژه‌های آب‌شیرین‌کن‌های حرارتی و غشایی و همچنین تصفیه خانه تکمیلی پساب جهت استفاده مجدد از آب ورود کرده است.

صنعت آب در مپنا

خدمات

شرکت گروه مپنا به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی در سطح کشور شناخته شده است و با سابقه طولانی و درخشان در حوزه‌های مختلف انرژی، نفت و گاز، ریلی، سلامت و صنعت آب، خدماتی شایسته در سطح کشور و همین طور در پروژه‌های بین‌المللی عرضه می‌کند. در این راستا شرکت گروه مپنا، با به‌کارگیری نیروی انسانی متخصص و برنامه‌ریزی کارآمد و با تکیه بر ظرفیت‌های بالقوه در ارائه خدمات فنی و مهندسی در توسعه زیرساخت‌های ضروری کشور در تلاش است.

خدمات در طراحی، تامین، نصب و راه‌اندازی تصفیه خانه پساب

شرکت گروه مپنا با برخورداری از امکاناتی همچون کارخانجات و شرکت‌های زیر مجموعه فعال در حوزه آب و پساب و نیز منابع انسانی متخصص، نقش قابل توجهی در حوزه اجرای پروژه‌های تصفیه پساب به صورت EPC در کشور ایفا می‌کند.

بهره‌برداری و تعمیرات و نگهداری آب‌شیرین‌کن‌ها و تصفیه خانه پساب

در کنار اهمیت به‌کارگیری محصولات و فناوری‌های نمک‌زدایی و تصفیه پساب و نیز خدمات فنی و مهندسی در طراحی و تامین و احداث پروژه‌های حوزه آب، بهره‌برداری، نگهداری، تعمیرات و بازبینی دوره‌ای تاسیسات نیز اهمیت بالایی دارد. در این راستا شرکت بهره‌برداری و تعمیراتی مپنا با به‌کارگیری نیروهای متخصص و کارآمد در حوزه صنعت آب، همچون پروژه‌های نیروگاهی سرآمد و با مهارت بوده و دارای سابقه‌ای درخشان است.

خدمات در طراحی، تامین، نصب و راه‌اندازی انواع آب‌شیرین‌کن‌ها

گروه مپنا ضمن به‌کارگیری انواع محصولات در زمینه آب‌شیرین‌کن مانند آب‌شیرین‌کن‌های حرارتی MED-TVC، آب‌شیرین‌کن‌های غشایی آب دریا (SWRO)، آب‌شیرین‌کن‌های آب لب شور (BWRO)، آب‌شیرین‌کن‌های هیبریدی که به صورت حرارتی و غشایی طراحی شده است، خدمات EPC نیز انجام می‌دهد. در این راستا بسته به نوع پروژه یکی از شرکت‌های گروه مپنا به عنوان پیمانکار EPC مسئولیت طراحی، تامین و احداث پروژه را به عهده می‌گیرد.

صنعت آب در مپنا

محصولات

گروه مپنا با توجه به اهمیت تجهیزات در احداث و بهره‌بردای تأسیسات حوزه آب، تولید تجهیزات داخلی و بومی‌سازی صنعت آب را در دستور کار خود قرار داده است تا پیشگام مبارزه با بزرگ‌ترین بحران حال حاضر کشور، یعنی کم‌آبی باشد.

صنعت آب در مپنا

راه حل ها

در حال حاضر محدودیت منابع آبی و بحران آب در کشور بر کسی پوشیده نیست. از نشانه‌های این وضعیت، مشکلات در تامین آب شرب و کشاورزی و صنعت، خشک شدن دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌ها، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، فرونشست زمین، تخریب کیفیت آب، فرسایش خاک، بیابان‌زایی و طوفان‌های گرد و غبار بیشتر است که همگی نشانه‌های تنش آبی شدید در ایران هستند. راهکارهای مقابله با تنش آب، به دو دسته راهکارهای کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شوند. راهکارهای کوتاه‌‌مدت عمدتاً بر مدیریت عرضه استوار بوده و راهکارهای بلندمدت مبتنی بر مدیریت تقاضا و سیاست‌گذاری کلان بخش آب هستند.  در این راستا به‌کارگیری راهکارهای زیر مورد توجه است:

گروه مپنا

سرمایه‌گذاری‌ها

با توجه به محدودیت منابع آب در کشور نیاز به توسعه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت آب و فاضلاب امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. در این راستا شرکت گروه مپنا که سابقه طولانی در سرمایه‌گذاری در زمینه نیروگاه‌ها و سایر حوزه‌های مرتبط با فعالیت‌های گروه دارد، اقدام به سرمایه‌گذاری در قالب قراردادهای ساخت-تملیک- بهره‌برداری (BOO) و ساخت تملیک انتقال ((BOT در صنعت آب و فاضلاب کشور کرده است.
در نتیجه این رویکرد “بخش پروژه‌های سرمایه‌گذاری مپنا” که متولی سرمایه‌گذاری در گروه مپنا است،  پروژه‌های متعددی با سرمایه‌گذاری مستقیم به انجام رسانده و یا در حال احداث دارد. این پروژه‌ها با توجه به اهمیت و نیاز فزاینده به منابع آب در سطح کشور، در راستای منافع همه ساکنان کشور طراحی شده‌اند.

تماس با مپنا

در صورتی که به اطلاعات بیشتری درباره گروه مپنا نیاز دارید، و یا برای شرکت یا سازمان خود نیازمند راه‌حل یا محصولی هستید، می‌توانید با ما تماس بگیرید.

پیمایش به بالا