جان درامانی ماهاما نخستین رئیسجمهور یک کشور خارجی است که به بازدید از کارخانجات مپنا آمد. او که سفری دو روزه به تهران داشت، نیمی از روز کاری خود را به بازدید از گروه صنعتی مپنا در حوالی پایتخت اختصاص داد و پس از دیدار از بخشهای تولید توربین و ژنراتور مپنا گفت که تحت تاثیر فنآوریها و تولیدات مپنا قرار گرفته است.
رئیسجمهوری غنا بعد از ظهر روز دوشنبه ۲۶ بهمن با همراهی محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، به بازدید از کارخانجات گروه مپنا آمد و مورد استقبال ویژه عباس علیآبادی، مدیرعامل و جمعی از مدیران ارشد گروه مپنا قرار گرفت.
در جریان این دیدار، رئیسجمهوری غنا از سالنهای تولید توربین و ژنراتور در کارخانجات توگا و پارس دیدن کرد و توضیحاتی دربارۀ نحوۀ فعالیت این گروه بزرگ صنعتی و ظرفیتهای تولیدی و دانشی موجود در بخشهای مختلف آن که منجر به تکمیل زنجیرۀ ساختِ داخلِ تمامی تجهیزات موردنیاز در صنعت نیروگاهی شده است، دریافت کرد.
پس از پایان بازدید از کارخانجات مپنا، رئیسجمهوری غنا گفت که “اگر بخواهم در یک جمله احساس خود را از این بازدید بگویم، این است که تحت تاثیر فنآوریها و تولیدات مپنا قرار گرفتم. توربینها و تولیدات مپنا کیفیتی عالی و در سطح جهانی دارند.”
درامانی ماهاما توضیح داد که “تمایل زیادی برای بازدید از تأسیسات نیروگاهی ایران و گروه مپنا داشتیم که خوشبختانه در این سفر شرایط این دیدار فراهم شد.”
وی از استقامتِ مردم ایران در زمانِ اعمالِ تحریمها تجلیل کرد و گفت که ایرانیان در این دوران به فنآوریها و نوآوریهای فراوانی دست یافتهاند که ارزشمند است. به گفتۀ آقای درامانی ماهاما، “منافع دو کشور ایران و غنا در گسترش همکاریهاست. غنا به امکانات بسیاری در زمینۀ تولید برق نیاز دارد که میتواند مبنای همکاریهای متقابل باشد.”
ماهاما که روز پیش از این بازدید مورد استقبال رسمی حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، قرار گرفته بود، تاکید کرد که “در جریان گفتگو با آقای روحانی در خصوص همکاریهای میان جمهوری غنا و گروه صنعتی مپنا هم صحبت به میان آمد و توافق شد که همکاریهای غنا و مپنا آغاز شود.”
* همکاری غنا و مپنا در زمینۀ تولید برق
عباس علیآبادی، مدیرعامل گروه مپنا از طرحهای بزرگی که این گروه در زمینۀ تولید انرژی و ساختِ نیروگاه در کشورهای مختلف جهان در دست اجرا دارد، گفت و افزود: “هماکنون پروژۀ ۵۰ مگاواتی تأمین برق در کشور بنین، در همسایگی غنا توسط گروه صنعتی مپنا در دست اجراست. پروژههای دیگری در زمینۀ تأمین برق نیز در کشورهای شمالی افریقا در دست بررسی و اقدام است.”
وی با اشاره به اجرای پروژههای مختلف نیروگاهی در کشورهای عراق، سوریه و پاکستان ادامه داد: “گروه صنعتی مپنا تاکنون دو نیروگاه در کشور عمان احداث کردهاست. بستر تولید سه هزار مگاوات برق در عراق با همکاری مپنا در دست انجام است و در کشور اندونزی، در شرق آسیا یک پروژۀ مشترک بازسازی واحدهای نیروگاهی اجرا شده است.”
علیآبادی با اشاره به درخواست کشور غنا برای افزایش تولید برق گفت: “کشور غنا حدود دو هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه برق دارد و بنا به برنامهریزیهای انجام شده قرار است که این ظرفیت به پنج هزار مگاوات افزایش یابد.”
مدیرعامل مپنا تاکید کرد که مپنا میتواند سریع و با قیمت مناسب و کیفیت خوب، نیاز برقی غنا را تامین کند و در زمینۀ تولید برق در بخش نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر بادی و آبی با کشور غنا همکاری کند.